Chlorella Japanese - dezintegrovaná HQ - Happytails

Chlorella Japanese - dezintegrovaná HQ

new
Značka: Příroda
Dostupné varianty

Využitelnost běžné chlorelly je prakticky nulová, jediným efektem je mechanické čištění střeva. Od našeho dodavatele máme kvalitní dezintegrovanou Chlorellu japanese HQ, jejíž využitelnost je až 83 % biomasy.
Chlorella společně s ostatními produkty green food patří mezi alkalizační potraviny. Chlorella je sladkovodní řasa rostoucí v mírném pásmu, v těch nejčistších minerálních vodách. Nyní již je běžně pěstována a díky svým vlastnostem známa po celém světě. Je významným antioxidantem – omezuje aktivitu volných radikálů. Tradiční je užívání chlorelly v Japonsku, kde byla podávána obyvatelstvu po útocích jadernými bombami na konci druhé světové války, pro její čistící schopnosti. Je známa vysokým obsahem chlorofylu, kterého má nejvíce ze všech známých rostlin (ve 100 g prášku je obsaženo 2,25 g). Tyto vlastnosti předurčují chlorellu pro udržení vitality a energie. Nové studie ukazují, že moderní člověk se během několika let bez GREEN FOOD pravděpodobně neobejde. Civilizační vlivy a okolí plné toxických látek, toto vše působí na naše těla a jak se zdá, momentálně nejúčinnější obranou jsou ZELENÉ POTRAVINY v čele s chlorellou a spirulinou. Tyto umožňují efektivně toxické látky a volné radikály z těla odbourávat a zároveň dodávají látky potřebné, které se v naší stravě vyskytují minimálně.

Chlorellu užíváme všude tam, kde potřebujeme:

  • čistit organismus,
  • podpořit přirozenou obranyschopnost organismu – imunitní zdraví,
  • udržet vitalitu a energii,
  • podpořit správné trávení,
  • normální fungování jater,
  • normální zdravou činnost srdce a cév.

Chlorella a spirulina jsou a budou mnohem častěji využívány díky svým antioxidačním vlastnostem, zvláště v dnešním hektickém světě plném toxinů.
Doporučené dávkování a způsob přípravy: Půl čajové lžičky chlorelly rozmícháme ve vodě a vypijeme. Užíváme 3× denně. Dávkování půl čajové lžičky je vyšší než je obvyklé. V případě nevolnosti doporučujeme dávkování snížit.
TIP na přípravu: Do sklenice s práškem přidáme pouze 2× více vody nežli prášku a rozmícháme na pastu, kterou rozředíme tekutinou – při takovémto postupu nevznikají hrudky.
Původ: Japonsko
Pozor, pro dobré vstřebání chlorelly je nutné rozrušení buněčné stěny (dezintegrace).
Kvalitní chlorella je silně tmavá (viz fotografie). Tmavá barva poukazuje na vysoký obsah chlorofylu, a tedy vhodné podmínky při pěstování.
Minimum firem nabízí Chlorellu japanese dezintegrovanou (tedy s rozrušenou buněčnou stěnou). 

 Tabulka nutričních hodnot:

 

Nutriční hodnoty ve 100 g

V DDD** (1,5 lžičky = cca 5 g)

Energetická hodnota

1 691 kJ/404 kcal

85 kJ/20 kcal

Bílkoviny

64 g

3,2 g

Sacharidy

10 g

0,5 g

-          z toho cukry

0 g

0 g

Tuky

13 g

0,7 g

-          z toho nasycené mastné kyseliny

1,9 g

˂ 0,1 g

Vláknina

14 g

0,7 g

Sůl

0,04 g

˂ 0,01 g

Železo

57,1 mg

2,9 mg (20,4 %)*

Riboflavin (Vitamin B2)

5,88 mg

0,29 mg (21,00 %)*

Kyselina listová

2 000 µg

100 µg (50,0 %)*

*% RHP – Referenční hodnota příjmu 
**DDD – Doporučená denní dávka