Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého
Vzhled a barva: sypká, černošedá barvy
Vůně a chuť: aromatická kořeněná silná vůně, pálivá chuť
Zdravotní účinky: Podporuje trávení, stimuluje srdeční činnost, působí močopudně a kladně ovlivňuje metabolismus.
Pepř u koní podáváme pouze v kombinaci s kurkumou.
Kurkuma není rozpustná ve vodě, proto přidáváme pepř, který obsahuje složku piperin, který zvyšuje vstřebatelnost kurkuminu obsaženého v kurkumě. Hořkou chuť zneutralizujete přidáním za studena lisovaného oleje (ostropestřecový, lněný).
500g kurkumy smícháme s 20g pepře, dávkujeme 15g na den a společně do krmiva přídáme olej (např. ostropestřecový) cca 2 lžíce.
Nepodávejte březím klisnám!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.