KEKSÍKY pro MAZLÍKY - Happytails

KEKSÍKY pro MAZLÍKY, upečeno s láskou

Pamlsků, keksíků a dobrůteček není nikdy dost a ty skutečně nejlepší jsou ty upečené s láskou. My stejně jako Vy, naše chlupaté i nahaté mazlíky milujeme a tak i přesto, že vařit skrytě neumíme, pro pejsky, Vás péct laskominy naučíme.

Pánové, pokud máte doma manželky jako jsem já (: tak vězte, že Keksíky pro MAZLÍKY, upečené s láskou opravdu nejsou pro Vás (: ale třeba příště to vyjde. Nebude to těžké, věřte mi, ale lépe uděláte nebudete-li tyto ňamky, tak jako já, tvořit na zemi. První várku mi totiž sežral čtyřčlenný gang přímo před objektivem. Výsledné jiskry v očích plných nehynoucího štěstí a potěšení z kvalitně ukradených pamlsků stojí každé kuchtičce za to.

 

Co budete potřebovat:

  • Kuřecí játra (lososové ořezy, škvarky, mleté maso) 
  • Nastrouhanou zeleninu nebo ovoce:
  • Sladké brambory-batáty, dýni, cuketu, mrkev, jablko, ...
  • Bezlepkovou mouku: Jáhlovou, pohankovou, rýžovou, ...
  • Vajíčko od šťastných slepiček
  • Pro vyšší cíle (: - funkčnost těchto pamlsků:
  • Slávka zelenoústá, lněné semínko, ostropestřec mariánský, šípek, med, kurkuma 
  • Čerstvé bylinky: máta, petržel, majoránka, ...

 

Kde zmíněné doplňky pořídíte?

Petvet omega BARF

Petvet Green lipped mussel-slávka zelenoústá

Kurkuma

Jatýrka, masíčko, bylinky, zeleninu a vajíčko udatně rozmixujte. Lepší více než méně. Věřte, že v následujících krocích tuto radu oceníte. Každý větší kousek, který by ve směsi zůstal, Vám totiž pořádně znepříjemní a prodlouží dobu vykrajování.

Přisypeme sypké suroviny. Doplňky dle dávkování na obalu a mouky tolik, aby Vám vzniklo hladké nelepivé těsto, které při manipulaci nebudete chtít hodit z okna.

Těsto vyválejte na pomoučeném vále. Ať se Vám tvary dobře přemisťují a nemusíte je vystřihávat i s pečícím papírem tak jako já při prvním pokusu(:

Troubu rozpalte na 160 stupňů a sušenky sušte-pečte cca 10-15 minut, podle tloušťky tvarů i déle.

Nu a pak už je to čirá radost. Nic už se na Vás nelepí, po vyvětrání už to doma nesmrdí a když keksíky necháte vychladnout, tak kupodivu nepálí. Představivosti ve zdobení se meze nekladou, takže s chutí do toho a po půlnoci máte hotovo (: