Kvasinkové infekce aneb jak na ně! - Happytails

Kvasinkové infekce aneb jak na ně!

Zabraňte přemnožení kvasinek v mezi-prstí Vašich miláčků PŘÍRODNÍ CESTOU.

Přemnožení kvasinek může být způsobeno výživou, oslabenou imunitou, antibiotickou léčbou, pohybem ve vlhkém prostředí (vlhko, bláto, solené chodníky, sníh) aj.. Velmi časté jsou kvasinkové infekce u psů trpících alergiemi. Přemnožení kvasinek provází úporné svědění, škrábání, lízání tlapek (jež celý problém komplikuje bakteriální kontaminací) a nepříjemný štiplavý až zatuchlý zápach. Pamatujte, že diagnózu problému Vašeho pejska musí vždy stanovit Váš veterinární lékař odebráním vzorků z postižených míst a provedením cytologického vyšetření pod mikroskopem nebo kultivací vzorku.

Zelený jíl - přírodní zdroj minerálních látek známý jako silný adsorbent toxinů, bakterií, plísní a kvasinek. Díky svíravým účinkům (adstringentním) je vynikající při hojení ran, zejména těch řezných na polštářcích tlapek. Rány slepuje, stahuje jejich okraje k sobě a chrání je před infekcí z vnějšího prostředí. Obzvláště užitečný je u psů trpících na hot spoty, kožní alergie, svědění a mokvání kůže v kožních záhybech (podpaží, třísla, tlapky). Tato místa vysušuje, tiší svědění a chladí, zároveň poskytuje ochranu před vnější kontaminací.

 

Postižená místa můžete poprášit dostatečnou vrstvou zeleného jílu. V případě tlapek můžete zelený jíl nasypat do sklenky nebo pevnějšího sáčku. Pacičku do jílu zaboříte a jíl důkladně vmasírujete do všech záhybů tlapky. Poté tlapku do sáčku nebo skleničky důkladně oklepejte. Vyhnete se tak vzniku nového vzorku na podlaze v podobě tlapek. V případě veterinárním lékařem potvrzené kvasinkové infekce v mezi-prstí je vhodné před použitím zeleného jílu tlapky desinfikovat ředěným roztokem jablečného octa a následně důkladně osušit. Pokud Váš pejsek trpí kvasinkovými infekcemi často, zejména v deštivých a blátivých dnech, doporučujeme tento postup opakovat po každém venčení. Prostě AKCE ČISTÉ A SUCHÉ TLAPY!

Přidáním kurkumového prášku posilujeme účinky zeleného jílu, protože kurkuminoidy v kurkumě obsažené zabraňují rozvoji kvasinkové infekce. Kurkuminoidy u kvasinek navozují buněčnou smrt prostřednictvím oxidačního stresu, plísním a kvasinkám vytváří nehostinné prostředí a působí tak jako přírodní antimykotikum.